Verosuunnittelu

Verotukseen liittyvät kysymykset ovat yritysten arkipäivää. Tarjoamme kattavaa veroneuvontaa, joka auttaa niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä. Ymmärrämme sen, että verotus on monimutkaista ja haastavaa monelle, ja siksi olemme valmiita tarjoamaan sinulle asiantuntevaa apua verotukseen liittyen.

Yrityksesi tulo- ja arvonlisäverotus ovat keskeisiä asioita liiketoiminnassasi.  Ennakoiva verosuunnittelu auttaa helpommin sopeutumaan muutoksiin ja hallitsemaan liiketoimintaan liittyviä riskejä. Verosuunnittelusta eli verotuksen optimoinnista puhuttaessa on tärkeää, että yrittäjän ja yrityksen verotuksen huomioimista kokonaisuutena.

 

veroneuvonta verosuunnittelu

Metsäverotus

Metsäomaisuuteen liittyvät verokysymykset ja metsäveroilmoituksen täyttäminen voivat olla monimutkaisia ja tuntua hankalalle. Siksi on usein järkevää antaa ammattilaisen hoitaa nämä asiat. Me olemme täällä auttaaksemme sinua metsäverotukseen liittyvissä kysymyksissä, jotta voit keskittyä itse metsäsi hoitoon.

Puun myynti ja verotus

Kun myyt puuta metsästäsi, saamasi tulo luokitellaan pääomatuloksi. Sinun on hyvä tietää metsäverotuksesta:

  • Pääomatulojen veroprosentti 30 000 euroon saakka on 30 prosenttia. Jos myyntitulot ylittävät tämän rajan, veroprosentti nousee 34 prosenttiin.
  • Metsänomistaja tekee veroilmoituksen kalenterivuosittain ja ilmoituksen on oltava perillä viimeistään helmikuun loppuun. Maatalouden sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajat jättävät veroilmoituksensa viimeistään huhtikuun kolmanteen päivään mennessä.
  • Hyödynnä metsävähennys, joka on tilan hankintamenon poistamista. Metsävähennyksen voit tehdä 1.1.1993 jälkeen vastikkeellisesti hankitulta tilalta. Metsävähennyspohja on 60 prosenttia metsän hankintamenosta ja vuosittainen metsävähennys on korkeintaan 60 prosenttia metsävähennykseen oikeutettujen tilojen tulosta. 
  • Metsäverotus toteutetaan maatilakohtaisesti. Jokainen maatila käsitellään itsenäisenä taloudellisena yksikkönä, joka harjoittaa maa- ja metsätaloutta. 

Jos kaipaat apua metsäverotukseen liittyvissä asioissa, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme varmistamaan, että metsäsi verotus sujuu mutkattomasti ja oikein.

veroneuvonta verosuunnittelu metsätalouden veroilmoitus metsäveroilmoitus